TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ

Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Berk PALANDÖKENLİER, Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri ile “Su Tasarrufu ve Su Kirliliği” temalı projelerini Hanifi Şireci İlköğretim Okulu, 30 Ağustos İlköğretim Okulu, Kurtuluş İlkokulu ve Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda eğitim sunumları ve çeşitli etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirmişlerdir. Yapılan eğitim sunumları çerçevesinde su tasarrufunun dünyaya ve insanlığa etkileri ve yaşamımız için neden önemli olduğu, azalan su kaynakları nedeni ile gelecek neslin yaşadığı hayati tehlike ve bu tehlikeye karşı alınması gerekli tedbirlerin neler olduğu, su kirliliğinin nedenleri, suların kirletilmesi nedeniyle temiz su kaynaklarına erişimde yaşanan sorunlar ve daha temiz sulara erişim için alınması gereken önlemlerin neler olduğu konularına dair eğitici yazılı ve görsel animasyonlar eşliğinde kapsamlı bilgiler verilmiştir.

Projemiz kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde “Damlaya Damlaya Göl Olur, Boşa Damlarsa Çöl Olur” şeklindeki slogan eşliğinde çalan “Su Damlası” şarkısı ile hedef kitlesini oluşturan 3. ve 4. sınıf öğrencilerine su damlası figürlü tişörtler verilmiştir. Ayrıca yapılan sunumların ne derece anlaşıldığını ölçmek amacıyla bölümümüz öğrencileri tarafından ilkokul öğrencilerine yönlendirilen ödüllü sorular kapsamında alınan doğru cevaplar sonucunda yüz boyama etkinliği, öğrencilerimizin kendi tasarımı olan su damlası şeklindeki anahtarlıkların hediye edilmesi ve suyun önemi ve su kıtlığının yaşanması durumunda neler olabileceğini anlatan canlı tiyatro gösterisi yapılmıştır. Ayrıca, suyun daha tasarruflu bir şekilde kullanma alışkanlığının kazandırılması amacı ile öğrencilere periyodik olarak hazırlanmış “Tasarruf Çizelgesi” dağıtılmış ve ardından şekerler ve balonlar hediye edilmiştir.

Farklı okullarda gerçekleştirilen sunum ve etkinliklerde emekleri olan bölümümüz öğrencileri;

Hanifi Şireci İlköğretim Okulu;

Sevda Nur Yıldırım