‘TÜTÜN BAĞIMLILIĞI’ SEMİNERİ

02/05/2019 Perşembe günü saat 10.30 da okulumuz toplantı salonunda Gaziantep Üniversitesi Genç Yeşilay topluluğu gönüllülerinden Eda Nur ÖZCAN ve Eyüp DALKILINÇ tarafından ‘TÜTÜN BAĞIMLILIĞI’ semineri verilmiştir.Seminer Yeşilay hakkında bilgi paylaşımının ardından bağımlılık hakkında bilgilendirmeyle devam etmiştir.Sigaranın zararları,uzun süre sigara içmenin oluşturacağı tahribat ve sigara içer içmez gözlenebilecek etkiler hakkında bilgilendirme yapıldı.Bunun yanı sıra sigara içmeyenlerin de pasif içicilikle çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin arttığı söylendi.Sigarayı bıraktıktan sonraki vücuttaki değişiklikler ve sigarayı bırakmanın önündeki engellerden bahsedildi.Son olarak bağımlılıklardan kurtulabilmek için YEDAM(Yeşilay Danışma Merkezi)a başvurulabileceği söylendi.Dinleyicilerin görüşleriyle seminer sonlandı.