• (0342) 317 17 71

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde, Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Oryantasyon Eğitimi" geçekleştirildi.

 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Ahmet Uğur, Gaziantep Üniversitesi’ni tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek programın açılışını yaptı. Öğrencilerin kendilerini çok iyi şekilde yetiştirerek ülkemize fayda sağlamasını dilediklerini söyleyen Prof. Dr. Atilla Ahmet Uğur, “Oryantasyon eğitiminin amacını; yeni kayıt yapan yaklaşık bin öğrencimizin üniversitenin birimlerini, sosyal, sportif ve diğer imkânlarını tanımalarına olanak sağlaması olarak açıkladı.

 

Prof. Dr. Uğur, “GAÜN Meslek Yüksekokulunu diğer üniversite yüksekokullarından ayrıştıran özelliğin üniversitemizin öğrencilerinin ciddi bir kısmımın şehirde çalışma fırsatının olduğunu belirtti. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin en önemli kazanımlarından olan, ara eleman dediğimiz çalışma alanı çok fazla ve çok talep edilen personel niteliklerini kazanmış olmalarıdır. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliğini en fazla yürüten üniversitelerden biri olmakla beraber,  öğrencilerimiz şehrin sanayi odasının eğitim merkezinde hem eğitim görebiliyorlar hem de ek gelir sağlıyorlar” ifadelerinde bulundu.

 

Açılış konuşmalarının sonrasında, öğrenciler için hazırlanan Oryantasyon Eğitimi’ne geçildi. Meslek Yüksekokulları için ayrı ayrı sunumların gerçekleştirildiği programlarda; GAÜN ile ilgili genel bilgiler, eğitim-öğretim süreçleri, öğrenci değişim programları, disiplin yönetmeliği, kredi ve burs işlemleri ile kütüphane, sağlık, kültür ve spor hizmetleri hakkında bilgi verildi.