• (0342) 317 17 71

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları Öğr.Gör.Şehnaz YILMAZ, Öğr.Gör.Müjde AKGÜL ve Öğr.Gör.A.Gökçe TAMAMOĞLU tarafından bölüm öğrencilerinin katkılarıyla Gaziantep Üniversitesi Kreş ve Anaokulu Konferans Salonu’nda, çocukların anne ve babalarına, “Çocuk İstismarına Dur Diyelim” konulu sunum ve drama gösterisi gerçekleştirildi.

Hepimizi derinden yaralayan çocuk istismarı konusunda, Çocuk Gelişimi Programı tarafından verilen eğitimde, okul öncesi dönemde cinsel eğitim, cinsel istismar, özel eğitim gerektiren çocuklarda cinsel istismar ve duygusal istismara dikkat çekilmiştir.

Daha sağlıklı bireyler ve toplumlar yetiştirmek için okulöncesi dönem çocuğunun neden ve nasıl bir eğitime ihtiyaç duyduğu önemle belirtilmiştir.

Bölüm öğrencilerinin hazırladığı konuya ilişkin dramalar, pankartlar, resim ve yazılar da sunuma renk katmıştır.

Sunumda; çocuklara cinsel eğitim verilmediği takdirde ne gibi tehlikelerle karşılaşacakları önemle vurgulanmış ve çocuklarımızı bu gibi tehlikelerden korumak için ebeveynler bilinçlenmeye davet edilmiştir.