• (0342) 317 17 71

AMAÇ

Çesitli ölçeklerde faaliyet gösteren yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arasi isletmelerin ihtiyaç duyduklari bilgi, beceri ve egitim donanimina sahip, "Nitelikli Aranan Insan Gücü"nü yetistirmektir. Ayrica, kaynaklarin nasil planlandigini, örgütlendigini, yönetildigini ve denetimin nasil gerçeklestirildigini, kisaca tüm yönetsel fonksiyonlarin nasil yürütüldügünü kavramis nitelikli girisimciler ve meslek elemanlarini yetistirmek ve ögrencilere organizasyon, yönetim ve degerlendirme yetenegi kazandirarak gelecegin yöneticilerini yetistirmektir. Genis bir ders yelpazesi sayesinde ögrencilere sosyal konulara analitik bakis açisi kazandirilarak kit kaynaklarin en verimli sekilde kullanilmasinin yollari ögretilmekte ve firmalarin -dolayisiyla ülke ekonomisinin- etkili yönetilmesine katki saglanmaktadir.

 

KAZANILAN DERECE

120 AKTS kredilik program basarili bir sekilde tamamlanip, program yeterlilikleri saglandiginda Isletme Yönetimi Ön Lisans derecesine sahip olunur.

 

DERECE SEVİYESİ

Önlisans

 

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

Adaylarin Lise ve dengi okul diplomasina sahip olmasi ve YÖK’ün ilgili mevzuati dogrultusunda ÖSYM tarafindan belirlenen sartlari yerine getirmesi (YGS-6 yada sinavsiz geçis) gerekir.

 

ÖNCEKİ ÖĞRENMENİN TANINMASI

Yüksekögretim Kurumlarinda Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçis, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina Iliskin Yönetmelik” hükümleri uygulanir

 

YETERLİLİK KOŞULLARI VE KURALLARI

Isletme Yönetimi alaninda ögrencilerin Ön lisans derecesi elde edebilmesi için Isletme Yönetimi Programinda almasi gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karsiligi) tümünü basariyla tamamlamis olmasi ve genel agirlikli not ortalamasinin 4.00 üzerinden en az 2.00 olmasi gerekir.

 

PROGRAM PROFİLİ

Isletme Yönetimi Programinin amaci; temel isletmecilik bilgi ve becerilerine sahip, özel ve kamu isletmelerinde ara eleman, yönetici yardimcisi veya orta kademe yönetici olarak çalisabilecek, teknolojik ve bilimsel degisimi takip edebilen ve uygulayabilen, piyasalarin ihtiyaç duydugu donanimlara sahip ve sosyal iliskilerde basarili mezunlar yetistirmektir. 
Isletme Yönetimi Programi, lise ögrenimi sonrasinda iki yillik egitim vermektedir. Programin I. ve II. ögretimin her birine yaklasik 60 ögrenci alinmaktadir. 

 

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (ÇIKTILARI)

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler;

1

Isletme yönetimi alanindaki teorik bilgileri çalisma hayatinda kullanabilme becerisine sahip olur

2

Isletmenin yönetim fonksiyonlarini kullanabilme yetenegine sahip olmak ve yeni yönetim tekniklerini takip ederek uygulayabilir

3

Isletmenin hukuki sorumluluklarini yerine getirebilecek, gerekli mevzuati takip edip uygulayabilecek bilgi ve donanima sahip olur.

4

Alaninin gerektirdigi düzeyde teknolojilerini kullanabilmek; teknolojik degisiklikleri takip ederek yeni teknolojileri isletme sistemlerine uyarlayabilir.

5

Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilir.

6

Isletmelerde maliyet hesaplamalarini yapabilecek, muhasebe kayitlarini tutabilecek, mali tablolari hazirlayabilecek ve yorumlayabilecek yeterlilige sahip olabilir.

7

Isletme finansmanini yönetmek; isletmenin finansal analizini yaparak finansal sorunlarina çözüm önerileri getirebilir.

8

Üretim, yönetim ve pazarlama konularina dair bilgi sahibi olma ve sorunlarin çözümünde öneri gelistirebilir.

9

Alanina iliskin bilgileri analitik olarak analiz etme, yorumlama, degerlendirme ve çözüm becerisine sahip olur.

10

Ulusal ve uluslararasi güncel sorunlari takip edebilecek iletisim bilincine sahip olur.

11

Bagimsiz davranma, inisiyatif kullanma ve yaraticilik becerisine sahip olur. 

12

Yenilik ve degisime açik, girisimci yasam boyu ögrenme davranisi kazanir.

13

Kalite bilincine sahip olur, kaliteli is yapma ve sonuçlandirma yetisine sahip olur.

14

Disiplin içi ve disiplinler arasi takim çalismasi yapabilir.

 

İSTİHDAM OLANAKLARI

Isletme Yönetimi Programindan mezun olan ögrenciler, sanayi, ticaret ve hizmet isletmelerinde yönetim, muhasebe, finansman, insan kaynaklari, üretim,halkla iliskiler pazarlama gibi birimlerde istihdam edilebilirler. Ayrica kamu ve özel sektör bankalarinda, yatirim ve finans kurumlarinda, serbest muhasebeci mali müsavir ve yeminli mali müsavirlik bürolarinda is bulma olanagina sahiptirler.Ayrica donanimli birer Girisimci olarak da kendi isletmelerini kurabilirler.

 

ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇİŞ

Ön Lisans egitimini basari ile tamamlayan adaylar Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan gerçeklestirilen Dikey Geçis sinavindan yeterli puani almalari kosuluyla ilgili alanlarda lisans programlarina basvurabilirler

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Programi basariyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karsiligi) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 agirlikli not ortalamasını elde etmek gerekmektedir.

 

EĞİTİM ŞEKLİ

Tam zamanli