• 0 342 361 03 84 / 0 342 317 17 71

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü işbirliğinde “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu ile Mücadele” Sempozyumu GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşti.

Sempozyumun oturum başkanlığını yürüten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, konuşmasında madde bağımlılığına başlama yaşının olmadığını belirterek, bağımlılığın çok küçük yaşlarda dahi görüldüğünü ifade etti. ‘Bir defa kullansam ne olur’, keyif için, arkadaş ortamında muhabbet için derken sigarayla başlayıp alkolle devam eden ve sonra keyif için, ortamı şenlendirmek için başlayan uyuşturucu kullanımı esrar, eroin ve diğer anfetaminler sonu gelmiyor.

Sempozyumun devamında, Madde Bağımlılığı Formatörü Tuğba Uçar, Gaziantep Yeşilay Cemiyeti Başkanı Öğr. Gör. Fatih Tamer, AMATEM Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ferhat Sarı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Polis Memuru İsmail Uzkar ve Gaziantep Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Göksel Öztürkmen de söz hakları alarak, madde bağımlılığının hem bireyin kendisi için hem de çevresi için ne kadar zararlı olduğunu, bu tür alışkanlıklarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, ailelerin bu konuda üzerine düşen sorumlulukları ve yerel yönetimlerin uyuşturucu ile mücadelede ne tür çalışmalar yaptıkları hakkında bilgiler vermişlerdir.